cia. Sargantana

[cos + espai] + tecnologia

menu

cat /eng

workshops

pedagogia_the li/ea/ving project

Pedagogia

La pràctica continua del grup ens va portar a obrir l’iam Studio, un estudi d’interpretació on van compartir el nostre coneixement amb actors professionals.

Des del 2009, molts actors de països diferents (Espanya, França, Itàlia, Argentina, Brasil, Colombia, Xile i Mèxic) van unir-se a l’estudi per formar part del nostre entrenament regular i dels nostres workshops.

A part dels nostres propis workshops, l’iam Studio ha convidat a molts investigadors i performers a oferir els seus workshops. Des del 2011 hem acollit a Jean-Louis Roqueplan, el Workcenter, Gey Pin Ang, Tebby Ramasike i Roger Ribó.

L’iam system és la base dels nostres entrenaments i workshops.

L’impulse-action motion system és una evolució en la tècnica de les accions físiques que també inclou la programació neurolingüística (PNL) i les idees de la física quàntica, i fa servir exercicis i conceptes de l’aikido, el qi gong, la meditació i altres disciplines de les arts escèniques.

Està dissenyat pels actors d’avui en dia, de manera que els ajuda tant si són a l’escenari com davant la càmera. Tanmateix, és l’actor-creador qui serà qui més el pugui aprofitar.

L’iam system ofereix, no només una manera d’entrenar, sinó també eines i procediments per fer servir a qualsevol fase del treball: la preparació, la creació, els assajos o les funcions.

L’objectiu de l’iam system és millorar la presencia de l’intèrpret, permetent-li que visqui el present de forma tranquil·la i atenta, honestament i completament connectat amb el moment.

Viure a través de l’acció

Viure a través de l’acció està dedicat al creixement dels artistes a través d’exercicis físics, vocals i tècnics.

Un actor necessita estar atent i calmat per poder establir un diàleg sincer en escena, necessita coratge per mantenir el diàleg durant tota la funció, i ha de ser lliure per accionar i reaccionar a les necessitats d’aquest diàleg. En aquestes sessions entrenem i desenvolupem aquestes necessitats.

La dramatúrgia de l’acció

La dramatúrgia de l’acció explora diferents aspectes d’una creació, des del procés de creació fins a la relació entre l’actor i el públic, el rol del públic o el lloc on es realitza la peça.

Ofereix eines concretes per aplicar el sistema iam a una creació.

Aquestes sessions poden estar dedicades a un procés de creació o a una producció de text.