cia. Sargantana

[cos + espai] + tecnologia

menu

cat /eng

Recerca

Bases i decàleg_iam system_la cuina_transborders

iam system

Des de 2019, el grup de recerca ha desenvolupat una metodologia que inclou definicions, exercicis, procediments i una estructura oberta que guia el nostre treball com a creadors i performers. Aquest sistema, conegut com a “impulse-action motion” (iam system), ha sigut emprat en diferents tipus de produccions i sempre està en constant evolució, inclús si les seves arrels estan clarament definides.
El sistema iam, amb fortes connexions amb el sistema d’accions físiques, combina la idea de PNL (programació neurolingüística) o de la física quàntica entre d’altres, amb l’objectiu d’oferir una manera saludable i útil de viure la professió i una ajuda als creadors a poder comunicar-se amb el públic.

Impuls: pulsió interna, la necessitat d’actuar produïda per una necessitat real que creix dins nostre.
Acció: verb transitiu que produeix un canvi transcendental en mi i en tot el que m’envolta.
Impulse-action: acció feta en el moment exacte.

“Viure a través de l’acció” és la nostra primera linea de recerca. Està dedicada al creixement dels artistes a través d’exercicis físics i vocals. Un actor necessita estar atent i calmat per poder establir un diàleg sincer en escena, necessita coratge per mantenir aquest diàleg durant tota la performance, i ha de ser lliure per accionar i reaccionar a les necessitats d’aquest diàleg.

“La dramatúrgia de l’acció” explora diferents aspectes d’una creació, des del procés de creació a la relació entre l’intèrpret i el públic, el rol del públic o el lloc on es fa la performance.
La nostra recerca en aquest camp està basada en la recerca de la física quàntica (quantum, multivers, observador, massa-energia), PNL (programació neuro-lingüística), així com la introducció de noves tecnologies i l’ús de música tradicional.