cia. Sargantana

[cos + espai] + tecnologia

menu

cat /eng

Recerca

Bases i decàleg_iam system_la cuina_transborders

la Cuina

“La Cuina” (2009-2018) va ser el nostre laboratori creatiu que va centrar la seva recerca en dos aspectes principals: la preparació de l’actor-creador i el diàleg amb el públic.

Des de 2009, molts intèrprets de diferents països van unir-se al grup i vam desenvolupar el que va acabar sent el sistema iam, “viure a través de l’acció” i “la dramatúrgia de l’acció”. El grup va desenvolupar exercicis, eines i documents teòrics que estan en constant evolució. La Cuina ofereix un espai de work-in-progress per anar més enllà en el nostre propi discurs, mentre explorem nous camins per dialogar amb el públic.

Des de 2009 fins al 2013, la recerca es va dividir en períodes, on ens vam concentrar només en una de les dues línies de treball, alternant-les. En aquest període vam desenvolupar la majoria dels nostres exercicis regulars, i van establir les bases per una pràctica i recerca més profunda.

Del 2014 al 2018, el grup de recerca va incrementar la seva feina, treballant al mateix temps amb les dues línies de treball i definitint tot el que es va trobar les els períodes previs.

Al 2015-2016, el grup va començar una col·laboració amb sociòlegs del GRECS (Grup d’Estudis de Cultura i Societat) de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya), amb la intenció de desenvolupar un millor diàleg amb el públic, fent servir una aproximació més científica amb nous temes per la recerca. 

Vam fer sessions de treball on vam posar en pràctica tota la teoria adquirida. Després d’aquest intens període, La Cuina va aconseguir el seu objectiu i vam decidir aturar el grup de recerca.

Des de 2012, “La Cuina” va presentar regularment peces al públic, compartint les descobertes fetes a través de creacions escèniques. La darrera performance va ser el 4 de maig de 2018 a Ripoll.

No obstant “La Cuina” ja no segueixi funcionant, tot el coneixement i procediments guien el treball actual de la companyia, i dirigeixen els nous projectes de recerca.