cia. Sargantana

[cos + espai] + tecnologia

menu

cat /eng

Barricidi – un projecte d’Art i Part

“Barricidi” és un espectacle fruit del projecte municipal de creació comunitària Art i Part Poble Sec. A partir de l’eix motor de la gentrificació, l’expulsió del veïnat del barri i la pèrdua d’identi- tat, es mostra la diversitat social, artística i cultural que enriqueix el Poble Sec a partir de difer- ents disciplines artístiques.

Aquesta proposta ha estat desenvolupada per un grup de treball de la taula de cultura co- munitària del Poble Sec. Les diverses persones i entitats participants són les que han creat l’espectacle, i s’entén aquest projecte com un procés artístic transformador i reivindicatiu, implicant el veïnat i a col·lectius que estan patint directament o indirecta les conseqüències de la gentrificació del barri als últims anys.

Una proposta immersiva i site-specific, resultat d’un procés de creació comunitària, que vol apropar l’espectador a la realitat de la gentrificació.

El muntatge pretén oferir una visió polièdrica de la problemàtica, centrant-se en aquelles realitats que més afecten actualment el barri i projectant-les cap a un futur no massa llunyà. Mostra les dues cares d’una mateixa moneda: la cara, el Poble Sec 2030, un barri de moda al cor de Barcelona, i la creu: els costos socials del “Barricidi” necessaris per construir aquesta nova cara.

Partenariat: Pla Comunitari del Poble-sec, Art&Coop, La Vilella (Cia. Sargantana), Transductores, Associació Susoespai, Institut del Teatre, Mercat de les Flors, Trama SCCL.
Artistes emergents: veïnat del Poble-sec.

Artistes consolidats: Jordi Pérez i Vero Cendoya, codirectors de l’espectacle.
Col·laboradors: Taula de Cultura de Poble-sec.
Fotografies: Justin P. Brown.

Art i Part. Creació artística comunitària

El programa ART i PART de creació artística comunitària als barris és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, gestionada a través de l’Institut de Cultura, que convida els veïns i les veïnes de la ciutat a prendre part en una proposta comunitària en la qual actuen com a creadors i creadores. ART i PART, que ja va dur a terme una primera temporada durant el 2018 a cinc barris de la ciutat, arriba el 2019 als barris del Besòs, Gòtic i Poble-sec.